tirsdag den 2. november 2010

Japansk guf

For dem der tror at Japan er lig med supersund mad kan jeg til dels give dem ret. Det er nemt at finde billig og sund mad. MEN japanerne er også (i takt med at de tager vestlig kultur til sig) blevet rigtig glade for bl.a. majonæse, friture, lyst og sødt brød. Og så har de en tradition for små individuelt indpakkede snacks og godter (dog ikke så sødt som vi har det i Danmark). Og for en person (som for eksempel mig) med en lige lovlig sød tand og temmelig slatten rygrad, kan udvalget af ny og spændende slik hurtig blive en farlig cocktail (hvad er det for en hale den hane har? - og hvad har det med drinks/blandinger at gøre?)....nå, sidespring....

Min store last: japansk chokolade med mini-mini marshmallows

Æblekiks
Pocky! Lækre kikse-pinde med chokolade. Hvad med et spil mikado?
Dansk "danish" fra Anderson bakery


Anderson Bakery har deres eget mærke kaldet "Hygge"
Frugt-jelly (virkelig vanedannende)

Ja, her er det kun den afslørende del der er tilbage...

Super urtebolche - Ricola kan godt gå hjem og lægge sig.
Var lige nødt til at søge på Ricola for at tjekke stavemåden... fik helt et chok over hjemmesiden :)

Ginza med Maria

I går mødtes jeg efter NN med Maria ved Ginza Metro Station exit 2A (man skal ikke bare være enige om det er JR Line, Metro Line eller andet - nej man skal også være enige om præcis hvilken udgang man mødes ved, da de fleste stationer har virkelig mange udgange. Måske nogle gange op til 20-30 forskellige!

Vi spiste aftensmad på en lækker indisk restaurant og gjorde lidt aften-shopping. Forretningerne lukkede kl. 21.00. Området omkring Ginza er virkelig sådan som man forestiller sig en moderne storby som Tokyo, og om aftenen med alle lysene fra bygninger og reklamer er det helt smukt (eller også var det den lune aften oven på weekendens tyfon-regnvejr, der gjorde mig så positiv...)

Tilføjelse: Fandt lige denne tekst på wiki om Shinjuku Station...
Serving as the main connecting hub for rail traffic between central Tokyo and its western suburbs on inter-city rail, commuter rail and metro lines, the station was used by an average of 3.64 million people per day in 2007, making it the busiest train station in the world in terms of number of passengers. It is registered with Guinness World Records. Including an underground arcade, there are well over 200 exits. [http://en.wikipedia.org/wiki/Shinjuku_Station]

Iidabashi med Saaya

I onsdags tog jeg med Saaya fra mit lab til Iidabashi. Det var et rigtig hyggeligt område og hun kendte nogle gode små gader med flotte gamle huse, som jeg nok ikke lige havde fundet selv. Det var rigtig koldt denne dag så vi gik på en te-café, som hun kendte og fik varmen. Maden var af den sunde slags og smagte virkelig godt. Bagefter blev vi lidt fristet af deres kager, så vi rundede af med kage og the. Jeg skulle desværre lidt tidligt hjemad for at have skype-vejledning med min danske vejleder.


Søde Saaya (selvfølgelig med typisk japansk kamera-hilsen)

Min apple-maple-sweetpotato ocha-latte

Min superlækre cheese cake med figen

Saayas japansk inspirerede tærte med sød bønnepasta, vingummiagtig grøn-the slik og grøn-the is

Se evt. mere om caféen her: http://saryo.jp/index.html