Det lyder jo egentlig meget godt og jeg blev derfor også nødt til at afprøve denne sodavand med chokoladesmag. Den er helt klar som kildevand og med brus og så smager den af chokolade. Ikke god mørk chokolade men noget meget meget meget sødt halvbilligt chokolade. Jeg ved ikke om det skulle være et alternativ hvis man er chokoladehungrende, men med flere kcal end coca-cola er det nok ikke den bedste ide.
Jeg har ikke set Alice i Eventyrland så jeg ved ikke om der skulle være en sammenhæng mellem chokolade sodavand og den historie?
tirsdag den 1. februar 2011
søndag den 30. januar 2011
En lørdag med sightseeing
Lørdag brugte jeg hele dagen med Lise (en fra NN i Danmark som er her en uge). Vi tog på The National Museum of Mordern Art og så en udstilling med japansk avantgarde fra 1938-1949. Der var virkelig nogle smukke malerier imellem og er helt vild med maleriet nedenfor. Og så var der også en udstilling med museets samling af kunst med kaniner (i anledning af nytåret vil jeg tro - mest underholdende var at de havde valgt også at udstille et tryk med gulerødder for det har jo også med kaniner at gøre).
Bagefter tog vi til Shibuya, oplevede den travle storby-stemning omkring det travle kryds og så på ung/vild/pink/grænsende til det prostituerede-mode som unge japanske kvinder går med (selvfølgelig ikke hvis de har kontorjob). Det blev også til et besøg på den berømte Starbucks med udsigt over det travle kryds. Herefter tog vi videre til Iidabashi (som jeg efterhånden har vist til alle der har været på besøg) og spiste på izakaya og gik i de små hyggelige gader med de mange restauranter. Hyggeligt at tale dansk en hel dag.
![]() |
FUNADA Gyokuju, Flowers(Image of Evening), 1938, private collection |
fredag den 28. januar 2011
Japansk skønsang (ikke J-pop)
Her kan du høre "rulletekst" sangen fra Spirited Away. Jeg synes den er smuk.
mandag den 24. januar 2011
Min japanske "tale"
I næste uge har jeg de sidste japansktimer : (
Vores undervisere har bedt os om at skrive hver en lille tale som vi skal holde for de andre. Her i går da jeg ikke kunne tage mig sammen til at arbejde på min opgave, udarbejdede jeg derfor i stedet min tale (det skader jo ikke at være i god tid). Først skrev jeg på engelsk det jeg ville sige (fordi vi jo lærer japansk på engelsk) og så fandt jeg ud af hvordan jeg nogenlunde kunne sige disse simple sætninger ud fra hvad jeg har lært, og skrev det ned på hiragana og katakana (til de udenlandske ord). Jeg er pænt stolt - også selvom der nok er en del fejl i den!
Vores undervisere har bedt os om at skrive hver en lille tale som vi skal holde for de andre. Her i går da jeg ikke kunne tage mig sammen til at arbejde på min opgave, udarbejdede jeg derfor i stedet min tale (det skader jo ikke at være i god tid). Først skrev jeg på engelsk det jeg ville sige (fordi vi jo lærer japansk på engelsk) og så fandt jeg ud af hvordan jeg nogenlunde kunne sige disse simple sætninger ud fra hvad jeg har lært, og skrev det ned på hiragana og katakana (til de udenlandske ord). Jeg er pænt stolt - også selvom der nok er en del fejl i den!
Min super simple tale lyder noget i stil med:
Jeg hedder Silja. Jeg er dansker. Jeg har studeret japansk i 4 måneder på Tokyo Universitet. Jeg er i Japan for at skrive min kandidatopgave. Jeg vil tage tilbage til Danmark i slutningen af februar. Det tager 11 timer at flyve fra Tokyo til København med fly. Jeg vil nu tale om Danmark. Der bor 5500000 mennesker i Danmark. Det er et lille land. Det smukkeste sted er Skagen. I Japan er Danmark mest kendt for danish (wienerbrød som det jo sjovt nok hedder på dansk) og Hans Christian Andersen. Han skrev Den Lille Havfrue. Det mest lækre danske mad er frikadeller med grøntsager og kartofler. Danmark er kold om vinteren men meget behagelig om sommeren. Jeg ser frem til at byde Jer velkommen i Danmark. Mange tak.
søndag den 23. januar 2011
Mochi
Nu har jeg smagt mochi (hvis du ikke kan huske hvad det er så kan du se her) i flere forskellige afskygninger og det smager egentlig meget godt (når det serveres sammen med noget andet - gerne sødt). Her ser du et udvalgi:
Har også taget et billede af det mochi vi fik til japansk; sød, rød bønnesuppe med varmet mochi i (så det bliver elastisk), men billedet drillede.
Mitarashi mochi: Mochi med soya-karamel i midten omkranset af et tyndt lag marshmallow. |
Mochi is |
Mochi is: pakken åbnes. Tada! Kaniner i anledning af nytåret. |
Mochi is: der er taget en bid. Vanilleis med et lag mochi udenpå. |
Etiketter:
Kawaii,
Lost in translation,
Mad og det der ligner
fredag den 21. januar 2011
De har en ting med skum...
Jeg kan ikke andet end at komme til den konklusion at de i Japan elsker skum. Jeg tror simpelthen de værdsætter konsistensen, letheden og det rene hvide udseende. Når man ser øl-reklamer løber der altid masser af skum ud over glasset. Når man bestiller fadøl får man så meget skum i glasset at man i Danmark nok ville tænke at de prøvede at snyde en eller at ankeret var ved at være tomt.
Når man ser reklamer for ansigtsvask, shampoo, body wash, håndsæbe og rengøringsmidler er produkterne næsten altid på skumform. På næsten alle toiletter er håndsæben i en pumpe der giver sæbeskum. Og når jeg går i japansk bad ser jeg hvordan de skummer sig ind (virkelig meget skum) fra top til tå.
På en sushi restaurant havde de sågar en fadølsrobot, som automatisk tippede glasset og skænkede en fin øl, hvorefter en anden hane leverede skum til at slutte af med så øllen kunne være rigtig flot. Når det så er sagt kan jeg af mærkelige årsager også bedre lide ølskum her. Det er blødere og det smager bedre. Gad vide om de tilsætter noget til skummet? Her er i hvert fald et lille udvalg af skumbilleder.
Når man ser reklamer for ansigtsvask, shampoo, body wash, håndsæbe og rengøringsmidler er produkterne næsten altid på skumform. På næsten alle toiletter er håndsæben i en pumpe der giver sæbeskum. Og når jeg går i japansk bad ser jeg hvordan de skummer sig ind (virkelig meget skum) fra top til tå.
På en sushi restaurant havde de sågar en fadølsrobot, som automatisk tippede glasset og skænkede en fin øl, hvorefter en anden hane leverede skum til at slutte af med så øllen kunne være rigtig flot. Når det så er sagt kan jeg af mærkelige årsager også bedre lide ølskum her. Det er blødere og det smager bedre. Gad vide om de tilsætter noget til skummet? Her er i hvert fald et lille udvalg af skumbilleder.
Japansk øl. Med skum i designet. |
En af de mange sæbevarianter i skumform. |
Fadøls-robotten. Der laver skum efter øllen er hældt op. |
torsdag den 20. januar 2011
Abonner på:
Opslag (Atom)